Γιατί να βάλω καλοκαιρινά λάστιχα; Γράψτε ένα σχόλιο

Ενώ τα ελαστικά όλων των εποχών μπορούν να μεταφέρουν τους περισσότερους οδηγούς όλο το χρόνο, ορισμένοι προτιμούν να βελτιστοποιούν την απόδοση του οχήματός τους με ένα ξεχωριστό σετ χειμερινών και καλοκαιρινών ελαστικών. Τα καλοκαιρινά ελαστικά είναι φτιαγμένα για να χειρίζονται τους στεγνούς, ζεστούς δρόμους του καλοκαιριού στην Ελλάδα, ενώ τα χειμερινά ελαστικά είναι αφιερωμένα στην τροφοδοσία στους δύσκολους χειμώνες που βιώνουμε. Αν αναρωτιέστε πώς διαφέρουν αυτά τα ελαστικά και πότε να φορέσετε τα καλοκαιρινά σας ελαστικά, δείτε τον οδηγό μας από το iElastika.

Καλοκαιρινά Ελαστικά : Κατασκευή και Χρησιμότητα

Συγκρίνετε τα καλοκαιρινά ελαστικά με τα ελαστικά όλων των εποχών ή τα χειμερινά ελαστικά και θα δείτε ότι προσφέρουν μια μοναδική κατασκευή που είναι ιδανική για τις καυτές καλοκαιρινές θερμοκρασίες και τις συνθήκες βρεγμένου δρόμου.

Τα καλοκαιρινά ελαστικά έχουν:

  • Σύνθεση από καουτσούκ για πρόσθετο κράτημα για ξηρούς ή βρεγμένους καλοκαιρινούς δρόμους
  • Βελτιωμένα βάθη πέλματος ελαστικών που επιτρέπουν σε μεγαλύτερο μέρος του ελαστικού να παραμένει σε επαφή με το δρόμο
  • Λιγότερες αυλακώσεις

Αυτή η κατασκευή επιτρέπει τη μέγιστη πρόσφυση σε ζεστό καιρό. Χάρη σε αυτό, όχι μόνο θα βρείτε ανώτερη οδική συμπεριφορά και στις στροφές, αλλά και ταχύτερο φρενάρισμα και μειωμένη απόσταση ακινητοποίησης.

Χειμερινά Ελαστικά : Κατασκευή και Χρησιμότητα

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε χειμερινά ελαστικά το καλοκαίρι, έχουν κατασκευαστεί για εντελώς διαφορετικές λειτουργίες και συνθήκες. Τα χειμερινά ελαστικά είναι κατασκευασμένα για να σπρώχνουν το χιόνι και είναι σε θέση να αντέχουν σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, χάρη στα:

  • Η χρήση πιο φυσικού καουτσούκ που επιτρέπει στο ελαστικό να παραμένει εύκαμπτο σε χαμηλές θερμοκρασίες (αντί να γίνεται εύθραυστο όπως τα καλοκαιρινά ελαστικά)
  • Βαθύτερα πέλματα που τους βοηθούν να σκάβουν στον πάγο και το χιόνι, ώστε περισσότερο από το ελαστικό να μπορεί να συνδεθεί με το δρόμο
  • Περισσότερες αυλακώσεις για αύξηση της ικανότητας διοχέτευσης χιονιού

Τα χειμερινά ελαστικά είναι κατασκευασμένα για να μειώνουν την υδρολίσθηση μέσω της λάσπης και να προσφέρουν αυξημένη πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο. Αυτό κάνει την οδήγηση στους δύσκολους χειμώνες της Cook County λίγο λιγότερο τρομακτική.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χειμερινά ελαστικά το καλοκαίρι;

Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Η διαφορετική κατασκευή αυτών των ελαστικών σημαίνει ότι τα χειμερινά ελαστικά δεν θα τα πάνε καλά στη ζέστη του καλοκαιριού. Η σύνθεση από φυσικό καουτσούκ θα φθαρεί πιο γρήγορα, αυξάνοντας την ανάγκη για νέα ελαστικά. Επιπλέον, τα βαθιά πέλματα και οι αυξημένες αυλακώσεις που προσφέρουν πρόσθετο κράτημα το χειμώνα θα μειώσουν πραγματικά την πρόσφυσή σας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πότε πρέπει να αλλάξω τα ελαστικά μου;

Εάν σκοπεύετε να αλλάξετε ελαστικά ανάλογα με τις εποχές, θα πρέπει να σκεφτείτε να μετακινηθείτε όταν οι θερμοκρασίες φτάσουν τους 25 βαθμούς. Εάν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάνω από τους 25 βαθμούς  Κελσίου, ήρθε η ώρα να μεταβείτε στα καλοκαιρινά ελαστικά. Εάν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους 15 βαθμούς, ήρθε η ώρα να μεταβείτε στα χειμερινά ελαστικά.

Χειμερινά & καλοκαιρινά ελαστικά έναντι ελαστικών για όλες τις εποχές

Τα ελαστικά όλων των εποχών προσφέρουν ένα μεσαίο ελαστικό για οδηγούς που δεν θέλουν να αντικαθιστούν τα ελαστικά τους κάθε σεζόν. Προσφέρουν ένα ενδιάμεσο επίπεδο πέλματος και αυλακώσεων που τους επιτρέπει να λειτουργούν και τις δύο εποχές, καθώς και ένα υλικό ελαστικού που μπορεί να σκληραίνει καθώς μειώνονται οι θερμοκρασίες. Παρόλο που δεν μπορούν να παρέχουν την εξειδικευμένη απόδοση που συνοδεύει το να έχετε ένα ξεχωριστό σετ χειμερινών και καλοκαιρινών ελαστικών, είναι μια καλύτερη επιλογή από το να προσπαθείτε να οδηγείτε χειμερινά ελαστικά το καλοκαίρι ή καλοκαιρινά ελαστικά το χειμώνα.

 

Ποια είναι τα καλύτερα καλοκαιρινά ελαστικά;

Τα καλύτερα καλοκαιρινά ελαστικά για το όχημά σας είναι αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής σας. Ωστόσο οι ειδικοί του iElastika είναι δίπλα σου για να σου προτείνουν την καλύτερη επιλογή για τις δικές σου οδικές συνήθειες και μπάτζετ. Καλέστε μας στο σταθερό 2310 681515 ή κινητό 6948487487 οπού μπορείτε να ρωτήσετε τους ειδικούς μας, να παραγγείλετέ τα ελαστικά που θέλετε ή αν είστε στη Θεσσαλονίκη να περάσετε από το κατάστημά μας για να κάνουμε εδώ την αλλαγή στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Ξεφυλλίστε τον κατάλογο με τα ελαστικά μας στο: https://ielastika.gr/

Και τον κατάλογο των ειδών αυτοκινήτων, αξεσουάρ και όχι μόνο: https://carit.gr/

Φυσικό Kατάστημα:  https://goo.gl/maps/Xj2ehmkALk4nCqbP6

https://goo.gl/maps/Xj2ehmkALk4nCqbP6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *