Πότε και γιατί να αλλάξω λάστιχα αυτοκινήτου; Γράψτε ένα σχόλιο

Πότε και γιατί να αλλάξω λάστιχα αυτοκινήτου;

Αναρωτηθήκατε μήπως “Πότε και γιατί να αλλάξω λάστιχα αυτοκινήτου; “;   Τα καλά νέα είναι ότι η μέτρηση της υγείας των ελαστικών σας δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο νομίζετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το να καταλάβεις πότε είναι ώρα για αντικατάσταση ελαστικού απαιτεί μόνο μια γρήγορη ματιά με έντονο μάτι και ίσως τη βοήθεια μιας χάλκινης δεκάρας. Πρέπει απλά να ξέρετε ποια μέρη των ελαστικών να κοιτάξετε και ποιοι είναι οι βασικοί δείκτες αντικατάστασης ελαστικών. Σε αυτόν τον οδηγό, σας παρέχουμε όλες τις γνώσεις που χρειάζεστε για να αξιολογήσετε με ακρίβεια τα ελαστικά σας, να καθορίσετε εάν πρέπει να αντικατασταθούν και πότε, καθώς και μερικές συμβουλές για την επιλογή νέων από τους ειδικούς του iElastika.gr !

Ακολουθούν οι τρεις βασικές ανησυχίες σχετικά με την αντικατάσταση ελαστικών:

 1. Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε τα ελαστικά σας;
 2. Γιατί πρέπει να αντικαταστήσετε τα ελαστικά σας;
 3. Ποιους παράγοντες πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή νέων ελαστικών για αντικατάσταση;

Σε αυτόν τον οδηγό αντικατάστασης ελαστικών, θα απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις και όχι μόνο, ώστε να αισθάνεστε σίγουροι ότι αντικαθιστάτε τα ελαστικά σας με τις καλύτερες επιλογές για τις οδηγικές σας ανάγκες, το τοπικό κλίμα και την ασφάλεια του οχήματος.

Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε τα ελαστικά σας;

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση που κάνουν οι άνθρωποι είναι “Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστώ τα ελαστικά μου;”

Γενικά, υπάρχουν δύο διαφορετικοί παράγοντες που επηρεάζουν το πότε πρέπει να αντικατασταθούν τα ελαστικά: η φθορά και η ηλικία.

Φθορά ελαστικών: Όλα τα ελαστικά αρχίζουν τελικά να παρουσιάζουν φθορά. Το πώς φθείρεται το ελαστικό μπορεί να είναι ένδειξη ενός προβλήματος με την ευθυγράμμιση ή την πίεση των ελαστικών σας. Το πέλμα του ελαστικού πρέπει να φθείρεται ομοιόμορφα σε ολόκληρο το ελαστικό και όχι στο εσωτερικό ή το εξωτερικό του ελαστικού. Η φθορά στα ελαστικά σου θα συμβεί ανεξάρτητα από το πόσο καλός οδηγός είστε, αν και μπορεί να επιταχυνθεί εάν δεν φροντίσετε σωστά τα ελαστικά.

Ηλικία ελαστικού: Η γήρανση του ελαστικού συμβαίνει όταν τα εξαρτήματα του ελαστικού, συμπεριλαμβανομένου του καουτσούκ, αρχίζουν να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των συνθηκών αποθήκευσης, καθώς και της ποσότητας χρήσης που βλέπει το ελαστικό κατά την οδήγηση ή του ελαστικού που κάθεται χωρίς χρήση.

 

 

Φυσικά, εκτός και αν είσαι ειδικός στα ελαστικά, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζεις ακριβώς πότε η φθορά και η ηλικία των ελαστικών υποδηλώνουν ότι ένα ελαστικό δεν είναι πλέον ασφαλές στην οδήγηση και πρέπει να αντικατασταθεί. Αν αναρωτιέστε, «Πώς μπορώ να ξέρω πότε λήγουν τα ελαστικά μου; ” Μια καλύτερη ερώτηση είναι “Πόσο χρονών είναι τα ελαστικά μου και πότε πρέπει να τα αλλάξω;” Για να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να διαβάζετε τα ελαστικά σας!

Κάθε ελαστικό έχει μια ένδειξη που δηλώνει πότε κατασκευάστηκε, μέχρι την εβδομάδα και το έτος. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να απαντήσετε στην ερώτηση: πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω τα ελαστικά μου – ακόμα κι αν δεν είστε ειδικός στο θέμα.

Τα βιομηχανικά πρότυπα λένε ότι πρέπει να αντικαθιστάτε τα ελαστικά επιβατών και φορτηγών/SUV κατά μέσο όρο σε ηλικία 4 ετών και πριν από την ηλικία των 6 ετών. Ο χρονισμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο χρήσης των ελαστικών και τις ακραίες καιρικές συνθήκες στις οποίες έχει υποβληθεί. Ο τρόπος με τον οποίο έχει αποθηκευτεί ένα όχημα μπορεί επίσης να επηρεάσει όταν ένα ελαστικό πρέπει να αντικατασταθεί. Εάν το ελαστικό σας περάσει τη δοκιμή σεντς και η οπτική επιθεώρηση δεν δείχνει ρωγμές ή ζημιές, αλλά το ελαστικό είναι ηλικίας 4-8 ετών, η πιο σοφή ενέργεια είναι να επιθεωρηθεί από ένα κατάστημα ελαστικών για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται να σκεφτείς να τα αντικαταστήσεις. Το δικό μας κατάστημά στη Θεσσαλονίκη είναι πάντα ανοιχτό και σας περιμένει για να κάνετε αυτό το  check up. Θα μας βρείτε στ0 4,5 χλμ Θεσσαλονίκης- Λαγκαδά στη Στροφή Ωραιοκάστρου 56429. Και αν δεν μας βρίσκετε μην διστάσετε να μας πάρετε ένα τηλέφωνο στο 2310 681515.

Google maps : iElastika

Γιατί πρέπει να αντικαταστήσεις τα ελαστικά σου

Το να γνωρίζεις πόσο συχνά να αντικαθιστάς τα ελαστικά δεν σημαίνει μόνο να φροντίζεις καλά το όχημά σου και να αποτρέπεις τα ακριβά λάθη. Τα ελαστικά είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος της ασφάλειας του οχήματός σας.

Τα φθαρμένα ή παλιά ελαστικά μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορα προβλήματα, όπως:

 1. Παραβιασμένη πρόσφυση στο δρόμο λόγω φθαρμένου πέλματος
 2. Εκρήξεις που σε αφήνουν αποκλεισμένο ή ακόμα και να σε κάνουν να συντριβείς
 3. Δυσκολία στο σταμάτημα και στο αποτελεσματικό φρενάρισμα

Επιπλέον, οι ανομοιόμορφες ευθυγραμμίσεις των τροχών και τα προβλήματα ισορροπίας όχι μόνο θα προκαλέσουν ακανόνιστη και πρόωρη φθορά των ελαστικών, αλλά μπορεί να προκαλέσουν ακριβά προβλήματα στο όχημά σας, αφήνοντάς σε να αντιμετωπίσεις έναν μεγάλο λογαριασμό επισκευής αυτοκινήτου στο μέλλον.

Κάθε χρόνο, περίπου 11.000 ατυχήματα που σχετίζονται με ελαστικά συμβαίνουν στο δρόμο. Μην απορρίπτετε τη συντήρηση των ελαστικών όπως κάνουν μόνο οι «άνθρωποι του αυτοκινήτου». Κάθε οδηγός στο δρόμο πρέπει να ενδιαφέρεται για την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των οχημάτων του.

Ποιοι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα ελαστικά;

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν «Πόση ώρα διαρκούν τα ελαστικά κατά μέσο όρο;»

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση – λόγω της ποικιλίας των παραγόντων που μπορούν να οδηγήσουν σε μια απαραίτητη αντικατάσταση ελαστικού.

Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν:

 1. Σχεδιασμός ελαστικών από την κατασκευή (μερικά ελαστικά έχουν κατασκευαστεί για να διαρκούν 70.000 μίλια και άλλα είναι 40.000 μίλια, επομένως θα έχουν πολύ διαφορετικό χρόνο χρήσης)
 2. Έλλειψη προσοχής στη βασική συντήρηση των ελαστικών (έλεγχος της πίεσης του αέρα, περιστροφές ελαστικών, ευθυγράμμιση, ορατή φθορά κ.λπ.)
 3. Μη χρήση των σωστών ελαστικών για διαφορετικές εποχές και εδάφη.
 4. Λακκούβες, εμπόδια, κράσπεδα, αιχμηρά αντικείμενα και ανωμαλίες ταχύτητας
 5. Κλιματικές συνθήκες (ακραία ζέστη ή ακραίο κρύο μπορεί να επιταχύνει τη φθορά)
 6. Υπερβολικό φρενάρισμα ή επιτάχυνση
 7. Οδήγηση για μεγάλες περιόδους με υψηλές ταχύτητες

Κάθε οδηγός αντιμετωπίζει διαφορετικές συνθήκες και φροντίζει διαφορετικά τα αυτοκίνητά του. Η ουσία είναι ότι πρέπει να γνωρίζετε τις δικές σας οδικές συνήθειες, το περιβάλλον και τα ελαστικά σας για να διασφαλίσετε ότι αντικαθιστάτε τα ελαστικά σας όταν είναι απαραίτητο.

 

Εμείς στη iElastika είμαστε δίπλα σου να σε συμβουλέψομε και να να ρίξουμε μια ματιά με έμπειρα μάτια ώστε να είστε σίγουροι σε κάθε περίπτωση για την κατάσταση των ελαστικών σας και τις ασφαλέστερες επιλογές. Το κατάστημα μας διαθέτει μια τεράστια γκάμα από άριστης ποιότητας ελαστικά για κάθε περίσταση. Είτε χρειάζεστε χειμερινά, είτε καλοκαιρινά, είτε παντός τύπου ελαστικά με πιστοποίηση, οι ειδικοί μας θα σας κατατοπίσουν στην καλύτερη επιλογή, όποιο και αν είναι το μπάτζετ σας.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στο Site μας και να εξερευνήσετε τα αμέτρητα προϊόντα που διαθέτουμε για το αυτοκίνητο σας και οχι μόνο!

carit.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *