boxnow logo Προσφορά 2,30€ ανά δέμα για όλη την Ελλάδα - Δωρεάν μεταφορικα για παραγγελίες άνω των 50€

Πως να κερώσω σωστά το αυτοκίνητο μου;

Τι είναι το κέρωμα του αυτοκινήτου; Γιατί είναι τόσο σημαντικό για να διατηρήσει το χρώμα και τη λάμψη του  το αυτοκίνητό μου και πως  μπορώ να το κερώσω εγώ ο ίδιος;

Θέλετε να αποκτήσει ξανά αυτή τη φρέσκια λάμψη το αυτοκίνητό σας – και θέλετε να διασφαλίσετε ότι θα διαρκέσει; Είτε εργάζεστε με το χέρι είτε με ηλεκτρικό buffer, εδώ είναι ο οδηγός της Carit για το πώς να κάνετε κέρωμα αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο κερί αυτοκινήτου για να κάνετε τα πάνελ σας να λάμπουν με ανθεκτικό προστατευτικό φινίρισμα.

Λίγοι από εμάς έχουμε την πολυτέλεια να περνάμε αμέτρητες ώρες  φροντίζοντας τα οχήματά μας. Ωστόσο, με τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης αυτοκινήτου, χρειάζεται μόνο ένα κλάσμα αυτού του χρόνου για να μετατραπεί η θαμπή, κουρασμένη βαφή σε ένα επαγγελματικό φινίρισμα που μοιάζει με καθρέφτη. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προστατέψετε τα πάνελ σας από μελλοντικές ζημιές από τον ήλιο καθώς και από περιβαλλοντικούς και καλλυντικούς παράγοντες, καθώς και να διατηρήσετε την ομορφιά και την αξία του μοντέλου σας.

Το μεγαλύτερο μέρος του κεριού αυτοκινήτου τείνει να αποτελείται από το κερί καρναούμπα, το οποίο προέρχεται από φύλλα φοίνικα Βραζιλίας και χρησιμοποιείται σε πολλές εμπορικές βιομηχανίες. Στη συνέχεια συμπληρώνεται από άλλα φυσικά κεριά και συνθετικά πολυμερή, τα οποία δίνουν στην επιφάνεια του αυτοκινήτου σας αυτή τη βαθιά γυαλιστερή λάμψη στο τέλος της διαδικασίας αποτρίχωσης του αυτοκινήτου. Εμείς στη Carit διαθέτουμε μια σειρά από διαφορετικά προϊόντα κεριού από διακεκριμένες εταιρίες με ειδικά αναπτυγμένες φόρμουλες ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν για εσάς ανάλογα με την επιθυμητή μέθοδο εφαρμογής και το τελικό αποτέλεσμα.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΙ

How to Wax Your Vehicle at a Self-service Car Wash Correctly

ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ

 • Μετά από εκτεταμένο πλύσιμο με ειδικό σαμπουάν για να αφαιρέσετε τη χαλαρή βρωμιά και τη βρωμιά, χρησιμοποιήστε άφθονο καθαρό νερό για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε ίχνος αφρού και στη συνέχεια στεγνώστε καλά τα πάνελ. Για να δείτε πως να πλένεται σωστά το όχημά σας  επισκεφθείτε το άρθρο μας “Πώς να πλύνετε το αυτοκίνητό σας στο χέρι” .

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ

 •  Γυαλίστε την επιφάνεια του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, γυαλίστε προσεκτικά τα πάνελ για να αντιμετωπίσετε τα ελαττώματα. Εφαρμόζοντας σωστά, οι ελαφρές λειαντικές ιδιότητες του βερνικιού θα πρέπει να αφαιρέσουν τυχόν προηγούμενα στρώματα κεριού, καθώς και γράσο και βρωμιά για να φτάσουν στο άθικτο χρώμα από κάτω.
 • Αφαιρέστε τις ατέλειες της βαφής. Αν δείτε εμφανείς στροβιλισμούς και ελαφριές γρατσουνιές στην επιφάνεια του αυτοκινήτου σας, θα ήταν καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα πιο λειαντικό προϊόν για να ανανεώσετε τη βαφή. MOTUL CAR CARE SCRATCH REMOVER Χάρη στην ειδική σύνθεσή του, το MOTUL® Scratch Remover αφαιρεί τις λεπτές γρατσουνιές σε όλες τις βαμμένες ή βερνικωμένες επιφάνειες και αφήνει πίσω του ένα γυαλιστερό φινίρισμα σε χρώματα και βερνίκια. Είναι ιδανικό για γρατσουνιές επιφανείας. Σε περίπτωση βαθιάς γρατσουνιάς (ορατό μεταλλικό φύλλο ή αστάρι) θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η επισκευή αμαξώματος.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ

 • Το κερί προστατεύει αυτό το φρεσκοαποκαλυμμένη στρώση χρώματος.
 • Εάν γίνει σωστά, θα λειτουργήσει ως προστατευτικό στρώμα για να διατηρεί το αυτοκίνητό σας γυαλιστερό και καινούργιο, ανεξάρτητα από την ηλικία του οχήματος.
 • Τέλος, μπορεί να μειώσει εντελώς την ανάγκη ή τη συχνότητα γυαλίσματος του αυτοκινήτου .

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΚΕΡΙ

 • Πρώτα πρώτα, μην επιχειρήσετε τη διαδικασία σε άμεσο ηλιακό φως ή συνθήκες παγετού.
 • Το κερί αυτοκινήτου λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιείται στη βέλτιστη, δροσερή θερμοκρασία, επομένως δουλεύετε στη σκιά μια ζεστή μέρα ή σε γκαράζ σε μια κρύα μέρα.
 • Ένα άλλο πλεονέκτημα για την εργασία σε εσωτερικούς χώρους είναι ότι αποφεύγετε τη μόλυνση από περιττώματα πουλιών και άλλους ατμοσφαιρικούς ρύπους.

ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΚΕΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ;

 • Τα κεριά κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές, με πιο δημοφιλή τα σπρέι, τα υγρά και τις πάστες.
 • Το κερί ψεκασμού είναι γενικά το πιο γρήγορο στην εφαρμογή – αλλά φροντίστε πρώτα να ανακινήσετε καλά το μπουκάλι.
 • Το κερί πάστας τείνει να είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστεί, επομένως είναι πιο χρονοβόρο, ωστόσο παρέχει αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας.
 • Το υγρό κερί κάθεται κάπου στη μέση του φάσματος προσπάθειας έναντι αποτελεσμάτων. Και πάλι, ανακινήστε πριν τη χρήση, για να αναμειχθούν τα υλικά.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΕΡΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ

Car Waxing Tips Deals, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

ΕΦΑΡΜΟΓΗ SPRAY WAX

Βήμα 1: Ψεκάστε το κερί, όπως το Speed wax spray 500ml της ARMOR ALL, απευθείας στην επιφάνεια του αυτοκινήτου, δουλεύοντας σε ένα τμήμα κάθε φορά.
Βήμα 2: Τρίψτε το κερί με τη μία πλευρά μιας υγρής πετσέτας μικροϊνών. Αφιερώστε χρόνο σε κάθε πάνελ για να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Βήμα 3: Τρίψτε το υπόλοιπο προϊόν με την άλλη, καθαρή πλευρά της πετσέτας μικροϊνών.
Βήμα 4: Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν χρειάζεται.
Εάν δεν έχετε χρόνο να προετοιμάσετε σωστά το αυτοκίνητό σας, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε αυτό το εξαιρετικά λείο φινίρισμα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το Σαμπουάν και κερί γυαλίσματος 2 σε 1 Wash & Wax 1L, της ARMOR ALL  που είναι εμποτισμένο με κερί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε στεγνά είτε σε βρεγμένα αυτοκίνητα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΓΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑΣ

Η διαδικασία διαρκεί λίγο περισσότερο, αλλά το αποτέλεσμα θα αξίζει.
Βήμα 1: Όταν εφαρμόζετε υγρά και πάστες, όπως το FLAMINGO ΚΕΡΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΚΑΡΝΑΟΥΜΠΑ , ένα βρεγμένο ειδικό επίθεμα εφαρμογής αφρού θα είναι ανεκτίμητο. Απλώστε μια μικρή ποσότητα στο γυάλισμα με αφρό και αφήστε το με κυκλικές κινήσεις.
Βήμα 2: Εφαρμόστε ξανά εάν χρειάζεται χρησιμοποιώντας την ίδια κίνηση.
Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε μια καθαρή, μαλακή πετσέτα μικροϊνών για να σκουπίσετε το αμάξωμα και να ξεφλουδίσετε, ελέγχοντας τις αντανακλάσεις και τα κενά από όλες τις γωνίες για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει κάθε τελευταίο ίχνος προϊόντος.

ΑΠΟΚΕΡΩΣΗ ΜΕ BUFFER

why and when to wax a car with an electric buffer or orbital - turtle wax guide to waxing a car

ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΝΑ BUFFER

Εναλλακτικά, η χρήση ενός ηλεκτρικού, μπαταρίας ή πνευματικού ρυθμιστή μειώνει τον χρόνο που χρειάζεται να αφιερώσετε στο κέρωμα. Ωστόσο, δώστε στον εαυτό σας χρόνο να εξοικειωθεί με τη διαδικασία.
Τα buffer είναι πιο κατάλληλα για οχήματα με μεγάλα, επίπεδα πάνελ. Τα μικρότερα αυτοκίνητα με πολυάριθμους κυματισμούς και ρωγμές μπορούν να αποτελέσουν μεγαλύτερη πρόκληση, γι’ αυτό έχετε αυτό κατά νου πριν επιλέξετε τη σωστή μέθοδο εφαρμογής για εσάς.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΕΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΧΙΑΚΟ ΓΥΑΛΙΣΤΙΚΟ

Μπορείτε πρώτα να χρησιμοποιήσετε το Σετ Γυαλίσματος Αυτοκινήτου Με 9 Σφουγγάρια  της Amio με ένα ηλεκτρικό buffer για να βελτιώσετε τις μικρές γρατσουνιές και τα σημάδια στροβιλισμού για να βελτιώσετε τα αποτελέσματα του κεριού σας και να του δώσετε ένα άψογο φινίρισμα.

 • Βήμα 1: Εφαρμόστε το κερί χρησιμοποιώντας ένα ειδικό απλικατέρ τοποθετημένο πάνω από το ρυθμιστικό μαξιλάρι.
 • Βήμα 2: Αρχικά, μην ενεργοποιήσετε το buffer, αλλά εφαρμόστε το κερί στο όχημα χρησιμοποιώντας μεγάλες κυκλικές κινήσεις.
 • Βήμα 3: Τώρα ενεργοποιήστε το μηχάνημα και γλιστρήστε το σε όλη την επιφάνεια ασκώντας ελάχιστη πίεση.
 • Βήμα 4: Εργαστείτε προς την ίδια κατεύθυνση με το μέταλλο που «ρέει» και, στη συνέχεια, όταν το αυτοκίνητο καλυφθεί πλήρως με προϊόν, αφήστε το κερί να στεγνώσει τελείως.

 

Για όλες σας τις ανάγκες όσον αφορά τον καθαρισμό του αυτοκινήτου σας μπείτε στο  carit.gr  ή καλέστε μας στο

ή περάστε από το φυσικό κατάστημά μας στο 4,5 χλμ Θεσσαλονίκης Λαγκαδά και διαλέξτε από μια μεγάλη γκάμα προιόντων.

Για ελαστικά επισκεφθείτε το ielastika.gr

 

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

close