boxnow logo Προσφορά 2,30€ ανά δέμα για όλη την Ελλάδα - Δωρεάν μεταφορικα για παραγγελίες άνω των 50€

Πώς να πλύνετε το αυτοκίνητό σας στο χέρι

Βήματα για το πλύσιμο αυτοκινήτου στο σπίτι σας

Εμείς στην Carit.gr γνωρίζουμε πως τίποτα δεν κάνει το αυτοκίνητό σας να φαίνεται καλύτερα από ένα καλό πλύσιμο. Είναι ένα κρίσιμο βήμα αν πουλάτε το μεταχειρισμένο αυτοκίνητό σας, αλλά ακόμα κι αν δεν το κάνετε, είναι σημαντικό για καλή συντήρηση και για να σας βοηθήσει να απολαύσετε τη βόλτα σας. Το καλύτερο πλύσιμο αυτοκινήτου μπορεί να γίνει στο δρόμο σας με ένα λάστιχο, γάντια καθαρισμού, τα προϊόντα που θα σας προτείνουν οι ειδικοί της Carit.gr και μερικούς κουβάδες νερό. Επιλέξτε μια καλή τοποθεσία. Δεν θέλετε να καθαρίσετε το αυτοκίνητο κάτω από το άμεσο ηλιακό φως ή την άμεση ζέστη, καθώς το σαπούνι θα στεγνώσει πάνω στο αυτοκίνητο πριν μπορέσετε να το ξεπλύνετε. Επιδιώξτε να πλένετε το αυτοκίνητο νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ και μην το πλένετε κοντά σε σκονισμένο δρόμο ή κάτω από ένα δέντρο όπου μπορεί να πέσουν μπουμπούκια, ζωύφια και φύλλα και να κολλήσουν στο αυτοκίνητο. Βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας σας έχει ένα ακροφύσιο με αρκετή πίεση για να ψεκάζει το αυτοκίνητο και ένα που σας επιτρέπει να σταματήσετε τη ροή του νερού όταν θέλετε.

1) Εστιάστε στους τροχούς

 • Χρησιμοποιήστε έναν εύκαμπτο λάστιχο με ακροφύσιο που παρέχει καλή πίεση νερού για να ψεκάσετε τους τροχούς του αυτοκινήτου. Οι τροχοί περιέχουν την περισσότερη βρωμιά και υπολείμματα, επομένως θέλετε να τους καθαρίσετε πρώτα.
 • Ψεκάστε γύρω από τα φρεάτια του τροχού, καθώς και το κάτω μέρος για να απαλλαγείτε από τη σκόνη των φρένων, τη βρωμιά και να καθαρίσετε τυχόν αλάτι του δρόμου που έχει μείνει πίσω από τον χειμώνα.
 • Καθαρίστε τους τροχούς με ένα καθαριστικό που είναι κατασκευασμένο για ελαστικά – ορισμένα καθαριστικά λειτουργούν καλύτερα με συγκεκριμένα χρώματα ή τύπους αλουμινίου και συνήθως μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας. Δεν θέλετε να καταστρέψετε τους τροχούς σας χρησιμοποιώντας το λάθος προϊόν. Εμείς στην Carit.gr σας προτείνουμε εξής εξαιρετικά προϊόντα:  Για τα ελαστικά https://carit.gr/product/energos-afros-katharismou-kai-gyalismatos-elastikon-tire-foam-500ml-armor-all/ και για τις Ζάντες  https://carit.gr/product/katharistiko-zanton-wheel-cleaner-500ml-armor-all/
 • Μόλις τελειώσετε με κάθε έναν από τους τροχούς σας, αφήστε το γάντι ή το  συνθετικό δέρμα στην άκρη – δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε στο υπόλοιπο αυτοκίνητο ή κινδυνεύετε να μεταφέρετε όλη αυτή τη βρωμιά και τα υπολείμματα του ελαστικού στο αυτοκίνητό σας και να γρατσουνίσετε το χρώμα.

 

2)Προετοιμασία και αφρός

 • Ψεκάστε ολόκληρο το όχημα με νερό για να ξεπλύνετε τις επιφανειακές ακαθαρσίες και να δώσετε στο όχημά σας μια καλή επίστρωση νερού. Δώστε προσοχή σε όλες τις ρωγμές και σχισμές και φροντίστε να καλύψετε ολόκληρο το όχημα.
 • Ετοιμάστε δύο κουβάδες με νερό – έναν χωρίς σαπούνι και έναν με σαπούνι. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα καθαρισμού που είναι ειδικό για τα αυτοκίνητα, καθώς ένα οικιακό καθαριστικό θα μπορούσε να αφαιρέσει το κερί από το χρώμα ή να καταστρέψει το φινίρισμα. Μια επαγγελματική λύση καθαρισμού αυτοκινήτου θα επιτρέψει επίσης στο νερό να ξεφλουδίσει και να ξεκολλήσει, κάνοντας τη διαδικασία στεγνώματος πιο γρήγορη και μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης κηλίδων νερού. Προμηθευτείτε άμεσα από την Carit.gr!
 • Όταν γεμίζετε τους κάδους, ακολουθήστε τις οδηγίες στο καθαριστικό, ώστε να χρησιμοποιήσετε τη σωστή ποσότητα διαλύματος. Θα χρησιμοποιήσετε τον κουβά με σαπούνι για να κάνετε αφρό στο γάντι ή στο συνθετικό δέρμα με σαπούνι για το αυτοκίνητο και ο κουβάς με νερό θα χρησιμοποιηθεί για να ξεπλύνετε τη βρωμιά και τα υπολείμματα από το γάντι αφού ολοκληρώσετε τον καθαρισμό κάθε περιοχής. Είναι σημαντικό το γάντι καθαρισμού να είναι απαλλαγμένο από ακαθαρσίες, διαφορετικά μπορεί να χαράξει το χρώμα καθώς καθαρίζετε.
 • Θέλετε να κατεβείτε καθώς πλένετε το αυτοκίνητο και να το καθαρίζετε τμηματικά. Ξεκινήστε με την οροφή. Χρησιμοποιήστε το γάντι για να κάνετε ένα πέρασμα, αναποδογυρίστε το για να το σύρετε ξανά και μετά ξεπλύνετε το. Μην προσπαθήσετε να τρίψετε ή να ξύσετε τη βρωμιά. Καθώς τελειώνετε κάθε τμήμα, ξεπλύνετε αυτήν την περιοχή, ώστε το σαπούνι να μην κάθεται μόνο εκεί. Καθαρίστε τελευταία το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, καθώς πρόκειται για μια περιοχή με πολλή βρωμιά.
 • Εάν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού το γάντι πέσει στο έδαφος, ξεπλύνετε το πολύ καλά πριν καν σκεφτείτε να το χρησιμοποιήσετε στο αυτοκίνητο. Η βρωμιά και το χαλίκι θα μπορούσαν να έχουν κολλήσει στο γάντι και δεν θέλετε να το τρίψετε στην επιφάνεια του αυτοκινήτου.

3)Ξεπλύνετε και στεγνώστε

 • Αφού πλύνετε κάθε τμήμα του αυτοκινήτου, αφαιρέστε το ακροφύσιο από τον εύκαμπτο σωλήνα και χρησιμοποιήστε το νερό που ρέει ελεύθερα για να ξεπλύνετε το όχημα. Ξεκινήστε από την κορυφή και ξανά, κατεβείτε προς τα κάτω, φροντίζοντας να μην αφήνετε σαπούνι πίσω.
 • Το τελευταίο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνό συνθετικό δέρμα ή ένα πανί μικροϊνών για να στεγνώσετε απαλά και επιμελώς το όχημα. Αποφύγετε τις πετσέτες οικιακής χρήσης και αντ’ αυτού χρησιμοποιήστε το πανί για να καλύψετε το όχημα, με λίγο τρίψιμο ή πίεση. Στύψτε νερό από το πανί καθώς συνεχίζετε να στεγνώνετε μέχρι να φτάσετε σε κάθε σημείο και να έχετε ένα φινίρισμα χωρίς ραβδώσεις που γυαλίζει!
 • Είναι αναπόφευκτο – μόλις αφιερώσετε χρόνο για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας, ένα σμήνος πουλιών να πετάει και να αφήνει το σημάδι τους. Αν και είναι δύσκολο να αποφευχθεί, είναι σημαντικό να το καθαρίσετε σύντομα. Σκουπίστε τα κόπρανα των πουλιών το συντομότερο δυνατό καθώς τα πολύ όξινα περιττώματα μπορούν να βλάψουν το φινίρισμα του αυτοκινήτου σας.

Για όλες σας τις ανάγκες όσον αφορά τον καθαρισμό του αυτοκινήτου σας μπείτε στο  carit.gr  ή καλέστε μας στο

ή περάστε από το φυσικό κατάστημά μας στο 4,5 χλμ Θεσσαλονίκης Λαγκαδά και διαλέξτε από μια μεγάλη γκάμα προιόντων.

Για ελαστικά επισκεφθείτε το ielastika.gr

 

 

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

close